Maak een afspraak: +31 71 517 4747

Op een dag was er Corona. En plots staat je kantoor leeg. En toen?


Corona raakt ons allemaal, dat mag duidelijk zijn. Maar als het grootste deel van het personeel van huis uit gaat werken of je bedrijf moet verplicht sluiten, dan is dat toch wel even slikken. Als ondernemer wordt er onder normale omstandigheden al veel creativiteit, geduld en incasseringsvermogen van je verwacht.
Maar hoe overleef je deze maanden? Hoe hou je toch contact met jouw klanten en hoe stel je de omzet veilig?


Economische krimp
In elke crisis zijn er weer bedrijven die de magere jaren een stuk beter doorkomen. Wat onderscheidt die bedrijven? Twee kwartalen economische krimp op rij staan ons te wachten, we zijn dus in een recessie beland. Volgens het CPB krimpt de Nederlandse economie in 2020 ten minste met 1,2 procent. In het ergste geval loopt de economische terugval van de coronacrisis op tot 7,7 procent.
Aannemelijk is dat ook 2021 een jaar van krimp zal blijken te zijn.


Hebben we geleerd van de vorige crisis?
Een groep bedrijven heeft de vorige crisis in 2008 goed doorstaan en floreerde zelfs na afloop.
En wat was het grote verschil: de winnaars waren beter voorbereid op tegenslag. Ze waren flexibeler, pasten zich sneller aan de nieuwe situatie aan, zonder zich te focussen op defensieve stappen en alleen maar hard in de kosten te snijden.

Wat nu met mijn bedrijf?
Als bedrijf ben je genoodzaakt gericht acties te ondernemen om zoveel mogelijk problemen en schade te beperken. Begin zo snel mogelijk om werkzaamheden die je tijdelijk zelf niet kan uitvoeren, uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven die nog steeds doorwerken. Zij kunnen je helpen de omzet en het marktaandeel te behouden.


3 Gouden Tips

  • Neem géén afstand van je klanten en blijf zichtbaar
  • Houd contact en blijf dagelijks bereikbaar
  • Pas je werkwijze aan en zet leveranciers in die jouw omzet nu blijven garanderen

Zorg dat je aan de voorkant van het bedrijf in beeld blijft door niet het contact met je klanten te verliezen. Je hebt ze nu en straks hard nodig.

Doe het Samen, Laat je helpen.
Juist nu.
<Lees verder>